Ideeenzolder
JU Ideeenzolder
Thuis op zolder      Afhaalpoëzie
♥ Nieuwe website: www.afhaalpoezie.nl
De nieuwe website (afhaalpoëzie.nl) is online. Komt dat zien ..... en horen!
 
♣ AFHAALPOËZIE bij het Arnhem's Lezersbal, 6 maart 2010
Zoals te verwachten viel werd het een gezellige boel daar in de bovenzaal van LuxorLive, samen met de harde kern van Schrijversplatform Arnhem. De nieuwe goudkleurige kiosk viel ook bij het lezersbalpubliek goed in de smaak en dat geldt ook voor de voorgeschotelde afhaalpoëzie. Tot in de kleine uurtjes bleven gegadigden zich melden.
 
♥ AFHAALPOËZIE in Den Bosch, 16 januari 2010
Op zaterdagmiddag was AFHAALPOËZIE met de nieuwe goudkleurige binnenhuiskiosk (met loket) te vinden in Den Bosch in boekhandel liber amicorum in de Sint Josephstraat. Het vernieuwde menu en het nieuwe uiterlijk van het loket vielen goed in de smaak. Gelukkig waren ook de reacties op de genoten poëziegerechten positief. Helaas een fototoestel vergeten mee te nemen, dus geen foto...
 
♣ AFHAALPOËZIE bij Wageningen Universiteit, 2-5 november 2009
Van 2 t/m 5 november was de kiosk voor AFHAALPOËZIE elke lunchpauze te vinden in een gebouw van Wageningen Universiteit ter promotie van het studentenkamer theaterfestival Roomservice. De eerste drie dagen zonder Dichter Û, maar met stemactrice Hadass Pelter! Een spannend experiment, dat met glans geslaagd is. Veel studenten en medewerkers hebben zich verbaasd over de AFHAALPOËZIE kiosk die hen even uit de dagelijkse beslommeringen wekte.
Op 2 november heeft de kiosk voor AFHAALPOËZIE (met Dichter Û) 's avonds deel uitgemaakt van een informatiebijeenkomst over Roomservice. Ook hier weer veel enthousiaste en verraste reacties.
 
♠ AFHAALPOËZIE bij Wijken voor Kunst, 19-20 september 2009
AFHAALPOËZIE heeft gezorgd voor een openingsact voor Wijken voor Kunst 2009. Op 19 september stond de kiosk op het podium in de Slichtenhorststraat en konden alle belangstellenden één voor één op het podium het speciaal voor deze gelegenheid geschreven openingsgedicht van Dichter Û afhalen. Dankzij de fijne muziek van singer songwriter Monica Coronado was het ook voor de wachtenden aangenaam toeven.
Op zondag 20 september was het loket voor AFHAALPOËZIE weer 'gewoon' te vinden in de voordeur en was het volledige menu verkrijgbaar. Met medewerking van de zon en de vele vriendelijke bezoekers was het een aangenaam poëtische middag.
 
♥ AFHAALPOËZIE op de Sonsbeek Theateravenue, 6-9 augustus 2009.
AFHAALPOËZIE bij de Sonsbeek Theater Avenue was een daverend succes! Veel bezoekers, veel verhalen, goed weer en goede sfeer in het park. En dat vier dagen lang...
Hieronder een kleine impressie: Dichter Û met verhalenverteller Adrie Gloudemans, bezoekers aan het loket, doe-het-zelf AFHAALPOËZIE in actie.
 
 
Resultaat van doe-het-zelf AFHAALPOËZIE:
Hertjes
in Sonsbeekpark
mooie bruine hertjes
eten uit je hand
wieèèèè!
 
 
Juryprijs van Het Park Vertelt voor Afhaalpoëzie! 
De juryprijs van Het Park Vertelt 2009 is toegekend aan de Afhaalpoëzie! Het concept en de uitvoering is door de jury (Willem-Jan Mulder, Jaap Robben en Hester Macrander) uitvoerig geprezen vanwege creativiteit, originaliteit en gedetailleerde uitwerking, maar vooral vanwege de laagdrempeligheid en intimiteit van de één op één presentatie van de gedichten aan het loket.
 
  
 
♣ AFHAALPOËZIE op Het Park Vertelt, 31 mei 2009.
 
Tijdens Dag van het Park in Park Hartenstein, Oosterbeek, trad Dichter Û op met zijn afhaalpoëzie. In een zelfgemaakte afhaalkiosk presenteerde Dichter Û zijn poëzie. Voor de stevige trek van de poëzieliefhebbende bezoekers. 
Kijk op www.hetparkvertelt.nl voor meer informatie over het festival.
 
 
Afhaalpoëzie op gedichtendag 2009
Nieuwsbrief schrijversplatform arnhem, 7 februari 2009
"Landelijke Gedichtendag op 29 januari jl. verliep in Arnhem rustig maar feestelijk. In Boekhandel Ongerijmd verkocht Dichter Û (www.ideeenzolder.nl) vanachter zijn loket tientallen gedichten .....".
 
 
Afhaalpoëzie tijdens Wijken voor Kunst 2008
 
Op 21 september 2008 kon u aan de Nijhoffstraat 120 de hele dag poëzie afhalen. Tijdens de manifestatie Wijken voor Kunst bood Ultsje als Dichter Û zijn gedichten aan. Meenemen of meteen consumeren?